Zakon o policijskim službenicima

Skupština HNŽ: Kako će nova izmjena zakona utjecati na rad policijskih službenika u HNŽ-u?

U procesu izrade podzakonskih akata došlo se do spoznaje da je jedna od ovih odredbi dvosmislena, a odnosi se na radno iskustvo policijskog službenika.
Vijesti / Flash | 27. 04. 2023. u 12:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pristigao je materijal "Zakon o izmjenama zakona o policijskim službenicima HNŽ" i danas ćemo to ponuditi da uvrstimo u dnevni red'', rekao je u izjavi za medije Tomislav Martinović (HDZ BiH), dopredsjedatelj Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije. 

''Radi se o tome da smo izmjenili i dopunili ovaj zakon u smislu uređivanja ove oblasti koja se pokazala potrebitom, a odnosi se na vandredno činovanje policijskih službenika, a to činovanje nije funkcioniralo i zbog toga smo mijenjali taj zakon'', navodi Martinović.

Kako kaže, u procesu izrade podzakonskih akata došlo se do spoznaje da je jedna od ovih odredbi dvosmislena, a odnosi se na radno iskustvo policijskog službenika.

''Ta dvosmislenost u točki 5 koju trebamo brisati odnosi se na radno iskustvo u struci. Brisanjem te točke dali smo prioritet radnom iskustvu policijskih službenika u policiji, jer mislimo da je taj pojam puno značajniji za samo funkcioniranje uprave policije.  Sve te izmjene vrijede 9 mjeseci (Zakon donesen u 4. mjesecu) i taj temporalni dio cijele ove priče, odnosno važenja zakona će prestati'', kazao je Martinović.

Također je rekao da su na današnjem dnevnom redu Skupštine HNŽ-a dvije bitne stvari, treba se razmotriri strategija mladih koju je izradila Vlada HNŽ. Razmatrat će se, kaže i pitanje izmjena i dopuna financijskog plana ZZO.

Kopirati
Drag cursor here to close